Scrapbook/blogg

1 maj 2020
Ja.. äntligen har det blivit webbutik till #AllaTygerDuger’s alla produkter.
Vi har börjat o utökar så småningom. Hurra! En lösning mitt i ‘dessa corona-tider’ !
Besök butiken här: brickbandsfabrik.brickbandmuseum.se/butik/
Bästa hälsningar
Malene på #AllaTygerDuger
🙂

3 februari 2020
Märkesvara, koncept, begrepp – NU med märken!
Grejerna som framställs på syverkstan heter #AllaTygerDuger – men vemsomhelst får använda hashtaggen #AllaTygerDuger om dom har återanvänt tyg o gjort något nytt & fint. Dock sätter jag på ett märke där det står #AllaTygerDuger – och en rad såna vävda, kom på posten idag. Vad kul det ska bli med ett proffsigare look 🙂8 december 2019
På min 8-månadersdag på Öland 🙂 åkte jag till ‘Jul på Skälby‘ (4H, Kalmar), en julmarknad med kanske 3000 besökare.. Det finns både en loge, en lada och ett stort, vitt hus på området, samt ponnyridning – och idag Lucia m m. Att tro att alla dessa människor är potentiella kunder, är en sorts självbedrägeri. Men visst kom det folk till Röda Ladan, en trappa upp..

Min kära väninna, Maria, sa till mig häromdan, att jag är lite före, i tiden.
Det är långt ifrån alla som orkar tänka miljö, som jag gör, varje dag. Detta speglar produkterna hos #AllaTygerDuger. Jag sålde inte så mycket idag på julmarknaden, men många var framme o titta, ge beröm, fråga om handarbetstekniker. Ingen tvekan: dom blev inspirerade att t ex sy på små broderiblommor över hål i kläder. Att va inspiratör är absolut kul, en ära. Men det kan man inte leva på, det är bara en sorts soulfood.

Man lär sig mycket om människor på en sån marknad, men det vet dom inte 😉 Man tittar på deras val av kläder, vad vill dom signalera? – deras beteende i det offentliga rum, blyghet. Få är färgstarka (dubbelt bemärkelse). Många har praktiska mössor, 1 har snygg hatt, 2 har stövlar med lite högre klack. Ok, vi är i Kalmar, Norden, inte i Cannes, södra Europa. Många går omkring i plast. Vad vill du signalera? Vad vill jag..?

Idag hade jag på mitt fredsförkläde (allatygerduger.missjazz.se/fredsforklade), jag var stolt, men kanske var det ingen som upptäckte.. Jag vet att jag signalerar secondhand. Ibland ser jag löjlig ut, men det kan betraktas som en stil, haha..
Jag kommer fortsätta kämpa för miljön på mitt lilla sätt, fortsätta ställa ut mina märkliga alster, fortsätta övertyga om att Alla Tyger Duger. Fortsätta!
Kära hälsningar
Malene

Här är jag i FredsFörkläde på Jul på Skälby, Kalmar, 8 december 2019 bland #AllaTygerDuger-produkter (julkort av återvunnet, HållbaraHattar, Praktiska Påsar, ÖLANDs#brickband, VidareVirkat-korgar).